Silvrig adventsdekoration

Adventsdekoration gjord i fyra oasiscylindrar.
Så här går du tillväga: 

1. Du kan välja om du vill blötlägga oasiscylindrarna eller ej, beroende på underlaget de skall stå på. Om de blötläggs kan mossan hålla sig fräsch längre. Klä dem med mossa som du fäster med hjälp av klamrar. Klamrarna gör du av blomstertrådar nr. 21 som du klipper till önskad längd och viker på mitten.

2. Sätt ljus i ljushållare och sätt dem i mitten av oasiscylindrarna. Täck sedan med mossa ovanpå cylindern som fästes med klamrar.

3. Lägg änglahår uppe på cylindrarna. En påse änglahår räcker till två cylindrar.

Trä stjärnor på dekorationstråd (som fixeras genom att dra tråden två gånger genom stjärnorna) och linda runt två av cylindrarna, snurra ihop trådändarna på baksidan.

Knyt sidenband runt de andra två. Det behövs 90 cm sidenband runt varje cylinder.

Linda dekorationstråd runt två kanelstänger, snurra ihop trådändarna och klipp av. Trä sedan igenom en bit blomstertråd nr 21 på undersidan, vik ner ändarna till en klammer och sätt fast i oasisen.

4. Sätt cylindrarna på ett fint fat och dekorera gärna med t.ex. kanel och dekorationssnö.
Denna adventsdekoration har jag valt att göra i silver med den går lika bra att göra i både guld eller rött.

 

 

 

Juldekoration på fat

1. Börja med att sätta fast en oasishållare med oasisfix i mitten på fatet. Blötlägg en bit oasis och skär till den till önskad storlek.

2. Sätt fast oasisen på oasishållaren och börja sticka in grankvistar. Fäst kuddmossa med hjälp av klamrar som göres av blomstertrådar nr. 21. Sätt gärna kuddmossan i olika nivåer för att skapa spänning i arrangemanget.

3. Fäst även taklökarna med klamrar.
Stick i lite grankvistar mellan mossan.

4. Dekorera med äppleskivor som du fäster med nålar. Nålarna kan du även sticka i taklökarna. Stick i en söt liten tomte och avsluta med att dra builliontråd över hela arrangemanget.

Totalsumma:
    Till kassan
    (0)